50 РІВНІВ ЖИТТЯ, ЯКІ СЛІД РОЗУМІТИ Й ОСИЛИТИ.

DrNemo. Світоглядні розмірковування

 

 

1. Найважливіше у вашому житті - це близькі люди. Завжди ставте їх на перше місце. Вони важливіші вашої роботи, хобі, комп'ютера. Цінуйте їх, немов вони - це все ваше життя. Тому що так воно і є.

2. Речі збирають пил. Час і гроші, які ви витрачаєте на речі, одного разу знищать вас. Чим менше речей ви маєте, тим ви вільніші. Купуйте з розумом.

3. Життєвий досвід - це одна з найважливіших речей у житті. Ми всі прагнемо бути самостійними, мудрими, впевненими в собі особистостями. Однак часом ми забуваємо про те, що наша мудрість - це досвід, отриманий протягом багатьох років. Заради такого досвіду багато людей проходять через безліч перешкод і життєвих труднощів. З цієї причини досвід старшого покоління дуже для нас важливий, так як він несе в собі життєві уроки - найцінніші знання.

4. Життя – це саме те, що є тепер. Ми завжди чекаємо неймовірних речей, які будуть відбуватися в майбутньому, але забуваємо про те, що життя вирує прямо зараз. Навчіться жити сьогоденням, моментом і перестаньте сподіватися на ілюзії майбутнього.

5. Страх - це ілюзія. Більшість речей, яких ми боїмося, ніколи не трапляться. Але навіть якщо вони відбуваються, то можуть виявитися не такими й поганими, як ми думали. Для багатьох з нас страх - це найгірше, що може трапитися. Реальність ж не така страшна.

6. Борги того не варті. Витрачайте гроші за своїми можливостями. Живіть вільно. Борги не дозволять вам цього зробити.

7. Ваші діти - це не ви. Ви приводите дітей у цей світ і дбаєте про них до тих пір, поки вони не можуть зробити це самостійно. Навчайте їх, любіть, підтримуйте, але не змінюйте і тим більше не ламайте. Кожна дитина унікальна і має прожити своє життя.

8. Дружба вимагає уваги. Піклуйтеся, оберігайте дружбу,  як декоративну рослину.

9.  Вік - це число. Коли вам 20, ви думаєте, що 50 - це кошмар. Але коли вам 50, ви відчуваєте, що вам 30. Наш вік не повинен визначати наше ставлення до життя. Не дайте цифрам змінити вас справжнього.

10. Позерство будує стіни. Копіювання подоби іншої людини з метою вразити когось зіграє з вами злий жарт. Дуже часто люди бачать вас справжнього крізь штучний образ, і їх ця фальш відштовхує.

11. Фізичні вправи - це сила. Заняття фізкультурою на постійній основі повинні стати частиною вашого способу життя. Це робить вас сильніше фізично, морально і емоційно. Також це покращує здоров'я і зовнішній вигляд. Фізкультура - це ліки від усіх хвороб. Хоч насправді фраза класика звучить «Дай Бог щоб в здоровому тілі був здоровий дух»…

12. Образа завдає біль. Відпустіть її. Іншого правильного шляху просто немає.

13. Пристрасть покращує життя. Коли ви знаходите будь-яке заняття, від якого ви без розуму, кожен день стає подарунком. Якщо ви ще не знайшли своє улюблене заняття, поставте собі за мету зробити це якнайшвидше.

14. Подорожі дають досвід і розширюють свідомість. Подорожі роблять вас цікавішим, мудрішим і кращим. Вони вчать вас взаємодіяти з людьми, їх звичками і культурами.

15. Ви не завжди праві. Ми думаємо, що знаємо відповідь на будь-яке питання, але це не так. Завжди є хтось розумніший за вас, а ваші відповіді не завжди вірні. Пам'ятайте про це. Немає більш не безпечнішого ніж напівзнання

16. Все пройде. Що б не трапилося в житті, це пройде. Час лікує, а речі змінюються. З часів Соломона цей надпис на персні не потьмянів.

17. Ви самі визначаєте своє призначення. Життя нудне без мети. Вирішіть, що важливо для вас, і побудуйте своє життя навколо цього.

18. Найчастіше ризик - це добре. Щоб змінити своє життя, доводиться ризикувати. Ухвалення обдуманих і ризикованих рішень допомагає вам зростати.

19. Зміни завжди на краще. Життя змінюється, і не варто чинити опір цьому. Не бійтеся змін, пливіть в потоці і сприймайте життя як пригоду.

20. Думки нереальні. Щодня в голові пролітають тисячі думок. Багато з них - негативні і лякають. Не вірте їм. Це всього лиш думки, і вони не стануть реальністю, якщо ви їм не допоможете. Улюблена фраза Мартіна Лютера Кінга, правда про гнізда які не варто дозволяти вити…

21. Ви не можете контролювати інших. Ми хочемо, щоб оточуючі нас люди вели себе так, як хочеться нам. Але реальність така, що ми не можемо змінити інших людей. Поважайте унікальність і незалежність кожної людини.

22. Ваше тіло - це храм. У кожного з нас є щось, що ми ненавидимо в своєму тілі. Але наше тіло - це єдине, що належить лише нам. Ставтеся до тіла з повагою і дбайте про нього: не пийте, не паліть, правильно харчуйтеся і ведіть активний спосіб життя.

23. Ви впораєтеся. Не важливо, яка ситуація виникла у вас в житті чи голові. Реальність така, що ви можете з цим впоратися. Ви набагато сильніші і мудріші, ніж думаєте. Ви пройдете крізь це і переживете.

24. Подяка робить людину щасливішою. Причому не тільки того, кому адресована подяка, а й того, хто її демострує. Не забувайте дякувати Богу та людям за все, що вони для вас роблять.

25. Прислухайтеся до інтуїції. Ваші міркування дуже важливі, але інтуїція - це ваша суперсила. Вона використовує ваш досвід і життєву модель, щоб знайти відповідь на будь-яке питання. Іноді вона виникає спонтанно, і краще прислухайтеся до неї.

26. Чесність перед самим собою - це свобода. Будьте чесним, ще краще зі всіма. Самообман - це осліплення самого себе.

27. Ідеали нудні. Перфекціонізм зробить ваше життя нудним. Наші відмінності, особливості та недоліки - це те, що робить нас унікальними. Пам'ятайте про це.

28. Дійте, щоб знайти мету в житті. Вона невиникне чи невіднайде себе сама. Допоможіть їй в цьому і робіть все можливе, щоб відшукати достойну й величну мету.

29. Маленькі речі теж важливі. Всі ми чекаємо великих перемог і досягнень, забуваючи про те, що вони складаються з дрібних і іноді навіть непомітних кроків. Цінуйте  й сміло робіть ці кроки.

30. Вчіться. Завжди. Якщо ви думаєте, що знаєте хоча б 1% всього, що є в нашому світі, то ви ще ніколи так не помилялися. Вчіться кожен день, дізнавайтеся щось нове про різні речі. Навчання тримає наш мозок в тонусі навіть в зрілому а тим більше в похилому віці.

31. Занепокоєння безглузде. Вам варто турбуватися дише в тому випадку, якщо це приведе до вирішення проблеми. Але природа занепокоєння така, що в більшості випадків очікуваного не станється а страхи марні. Занепокоєння відключає ваш мозок, і ви просто не в змозі вирішити ситуацію, що склалася. Тому навчіться справлятися з занепокоєнням і постарайтеся його позбутися. Завжди зберігайте спокій.

32. Зціліть свої рани. Не дайте ранам зі свого минулого позначатися на вашому реальному житті. Не вдавайте, що вони нічого не значать. Знайдіть підтримку у близьких людей.

33. Простіше - краще. Життя сповнене складнощів, плутанини і зобов'язань, які роблять його тільки гіршим. Просте життя дає простір для радості і улюблених занять

34. Робіть свою роботу на відмінно. Якщо ви хочете чогось досягти в житті, вам доведеться попрацювати. Звичайно, є рідкісні винятки, але не сподівайтеся на них. Сподівайтеся на себе.

35. Ніколи не пізно. Пізно - це лише виправдання для того, щоб не намагатися. Домогтися поставлених цілей можна в будь-якому віці.

36. Дії зцілюють тугу. Будь-які дії - це ліки від занепокоєнь, прокрастинації, туги і тривоги. Перестаньте лише думати і зробіть хоч що-небудь. Віра без благих справ мертва.

37. Відпустіть забобони. Не будьте прив'язані до думок або переконань суспільства. Будьте відкритим для будь-якої можливості або ідеї. Ви здивуєтеся, як багато можливостей дає життя, якщо їх не відкидати.

38. Слова мають значення. Думайте, перш ніж говорити. Не використовуйте слова для того, щоб образити людину. Коли ви зробите це, назад дороги вже не буде.

39. Живіть кожним днем. Коли вам буде 90 років, скільки днів у вас залишиться? Живіть і цінуйте кожен з них.

40. Любов - це відповідь на будь-яке питання. Любов - це те, чому ми тут. Це сила, яка рухає світом. Діліться нею і висловлюйте її кожен день. Робіть світ кращим.

41. Люди беруть все так серйозно, що це стає тягарем для них. Вчіться більше сміятися. Як на мене, сміх так само святий, як і молитва

42. Кожна дія веде до негайного результату. Будьте уважні і спостерігайте. Зрілий чоловік - той, хто знайшов себе, хто визначив, що для нього правильно і неправильно, добре і погано. Він це зробив сам, тому у нього є величезна перевага перед тими, хто не має своєї думки.

43. Всі ми унікальні. Ніхто не має права вказувати, що є правильно, а що неправильно. Життя - експеримент, в ході якого ми визначаємо ці мінливі поняття кожен день. Часом, можливо, ви зробите щось неправильно, але саме завдяки цьому ви отримаєте величезну користь.

44. Трапляються моменти, коли Бог приходить і стукає у ваші двері. Це може статися одним з мільйонів способів - через жінку, чоловіка, дитину, любов, квітку, захід або світанок ... Будьте відкритими, щоб почути це.

45. Прагнення бути незвичайним - звичайнісіньке бажання. А ось розслабитися і бути звичайним - дійсно незвично.

46. Життя - це низка загадок і таємниць. Їх неможливо передбачити чи віщувати. Але завжди є люди, яких влаштувала б життя без таємниць - разом з ними пішли б страх, сумніви і тривоги.

47. Для початку почуйте себе самого. Навчіться отримувати задоволення від компанії з самим собою. Стати настільки щасливим, що вас більше не буде турбувати, прийде до вас хтось чи ні. Ви вже повні. Ви не чекаєте з трепетом, постукає чи хтось у ваші двері. Ви вже вдома. Якщо хтось прийде - прекрасно. Ні - теж добре. Тільки з таким ставленням можна починати серйозні відносини.

48. Якщо ти багатий, не думай про це, якщо ти бідний - не бери свою бідність всерйоз. Якщо ти здатний жити в світі, пам'ятаючи про те, що світ - це лише спектакль, ти будеш вільним, тебе не торкнуться страждання. Страждання відбуваються тільки від серйозного ставлення до життя. Почни ставитися до життя як до гри, радій їй.

49. Сміливість - це рух в невідоме, незважаючи на всі страхи. Сміливість - це не відсутність страху. Безстрашність трапляється, коли ви стаєте все сміливішим і сміливішим. Але на початку різниця між боягузом і сміливцем не так вже й велика, принаймні непомітна. Єдина відмінність - в тому, що боягуз слухає свої страхи і дотримується їх, а сміливець залишає їх в стороні і рухається далі.

50. Ви змінюєтеся кожен момент. Ви подібні річці. Сьогодні вона тече в одному напрямку і кліматі. Завтра - в іншому. Я жодного разу не бачив однієї й тої ж особи двічі. Все змінюється. Нічого не стоїть на місці. Але для того, щоб це бачити, потрібні дуже проникливі очі. Інакше опускається пил, і все стає старим, поросле мохом; здається, що все вже було.

 

DN На жаль цього не вчать в школі та не викладають у вишах. По крупинках досягається з книг, спілкувань, світоглядних роздумів...

В КОШИКУ
Товарів
на суму 0 грн.
Переглянути
КОШИК
0 товарів

НАШІ ЗАЦІКАВЛЕННЯ:
поза сферою Дайсона

СУМА ЗНАНЬ ТА ТЕХНОЛОГІЙ
На жаль цього не вчать в школі та не викладають у вишах. По крупинках досягається з книг, спілкувань, світоглядних роздумів... #читати
Одна з найбільш потенційно важливих технологій за останнє століття є 3D друк. Проте так як вона розвивається можна сміло говорити про перехід від  початкових класів до юнацького запалу в постановці завдань з невеличкими (інколи проривними) успіхами та стрімко зростаючим ареалом застосування. Аддитивне виробництво з широкою палітрою технічних засобів при продукції 3D принтів, явно потребує здешевлення, покращення матеріалів, та багатократне підвищення таких параметрів, як якість, швидкість друку, точність та повноколірність копій. #читати
Олександр АЛЕКСАНДРОВИЧ, жовтень 2022 Для людини цілком природним є прагнення планувати і жити своє майбутнє з урахуванням тих факторів, які можуть на нього впливати. Подібне прагнення присутнє й у цілих народів задля власного розвитку, експансії або виживання. Тим дивніше, що існує вкрай мало праць із прогнозом тривалого майбутнього певної нації. Книг про історію – хоч греблю гати, причому у кожного народу своя й кільканадцять разів переписана. Існує чимало футуристично-апокаліптичних сценаріїв для всього людства. А от наробок про позаобрійне часове розпросторення окремих етносів – майже катма. Безпосереднім поштовхом до написання цієї книги стали Всеукраїнська трилогія Юрія Липи і прогноз Джорджа Фрідмана "Наступі 100 років". Перша детально описує генезу Українців і лише побіжно заглядає за горизонт. Другий аналізує геополітичні змагання провідних країн майбутнього, майже жодним словом не згадуючи Україну. #читати