Одписки з мамцених переписов
Одписки з мамцених переписов
ISBN:
Автор:
Видавництво:
Рік видання:
Сторінок:
Ціна:
Це перше видання рукописної кухарської книжечки з Жовківщини, що була укладена молодою панянкою – Генусею Долошицькою впродовж 1907–1909 років.
Ви не знайдете тут звичних для української кухні страв: вареників, голубців, борщів. Мабуть, тому що чи не кожна українська господиня вміла їх готувати без будь-яких рецептів. Натомість у книзі представлені страви вишуканої, навіть аристократичної української кухні на зламі XIX–XX століть: Сироп фіялковий, Зупа міґдалова (подавалася на Святий вечір, але без молока), Торт рожаний (з використанням сиропу з пелюстків рози), Тісточка цинамонові, Торт макараніковий. Тут змальована старовинна українська кухня, яка не вписується в рамки нашої уяви.